Zes sponsoren in Korogocho

In februari 2015 zijn zes sponsoren met Mary-Ann Sandifort in Korogocho geweest. Onder hen was SSA-voorzitter Ike Koeman. Het zestal besloot naar Nairobi te gaan om de kinderen die zij ondersteunen te ontmoeten en een indruk te krijgen van het leven in Korogocho.

website 3De eerste dag hebben de sponsoren door de wijk gelopen en zijn bij een aantal jongerenprojecten langs geweest. De sponsoren zijn begeleid door jongeren die waren ingezet om de veiligheid van de Nederlandse gasten te bewaken. De tweede dag zijn de sponsoren individueel gekoppeld aan het kind dat zij steunen en zijn, wederom onder begeleiding, op bezoek geweest bij de ouders/verzorgers.

Unieke ervaring
Voor de sponsoren was het een unieke ervaring om op een veilige manier de relatief gevaarlijke wijk in te kunnen en opgevangen te worden door de bewoners. Voor de gesponsorde kinderen en hun gezinnen/verzorgers was het erg speciaal om een sponsor te ontvangen in hun eigen huis. Coach Raphael: “Er komen bijna geen blanken in onze wijk en als ze er zijn, zijn het mensen van ontwikkelingsorganisaties. Zij lopen in groepen door de straten. Deze SSA sponsoren doen het heel anders. Zij gaan niet in groepen, maar durven gewoon met hun gesponsorde kind mee naar huis. Dat is echt heel bijzonder.” website 2