Bezoek scholieren Korogocho

Met coach Raphael Oduor zeventien gezinnen bezoeken van de scholieren die worden gesteund door SSSA. Een dagje uit voor team- en spiritbuilding. En gesprekken met de directeur van de school Our Lady of Fatima.

Dat was Mary-Ann Sandifort’s agenda tijdens het vijf dagen lange bezoek aan de sloppenwijk Korogocho in Nairobi. Sandifort was er namens de stichting SSA en heeft elke sponsor van zijn of haar eigen scholier een verslag en foto’s van de woonsituatie gestuurd.

felixfamilie

Men woont in één kamer.


Eén kamer
Op één na wonen alle kinderen in één kamer met gemiddeld vijf mensen en één bed. Koken doen ze aan het voeteneinde. Van de zeventien kinderen wonen er zes met hun moeder, twee met hun vader en vier wonen niet met hun ouder(s), omdat ze wees zijn of zijn verstoten.
Eén meisje verkeert in een gevaarlijke situatie; een zeer onveilige buurt en ze woont met haar zus die prostituee is. Raphael zoekt opvang voor haar.
Vier gezinnen waren zo schrikbarend arm dat er een voedselpakket voor hen is gekocht. In overleg met Raphael en de sponsor is besloten het allerarmste gezin extra te steunen. De sponsor neemt dat voor haar rekening.

 

Struinen door de wijk.

Struinen door de wijk.

Stimuleren
Eén van de bevindingen van Sandifort was dat er niet veel te verwachten is van de ouders wat betreft het stimuleren van hun kinderen. Moeders zijn van vier uur in de ochtend tot een uur of negen ’s avonds druk met wassen, koken, geld verdienen of werk zoeken. Vaders werken of drinken. En ouders zijn meestal zelf niet naar school geweest en weten niet wat het is om te leren.

Raphael en de directeur van school proberen de scholieren te stimuleren. En een deel van de sponsoren dragen daar hun steentje aan bij door het schrijven van brieven.

Georgevoorzijnhuismetvader

Scholier voor zijn huis.

milkakookt

De keuken is aan het voeteneinde van het enige bed.