Nairobi: vervolgopleiding

In Nairobi zijn de eerste twee SSA-scholieren begonnen met hun vervolgopleiding. Het gaat om de twee meisjes Lilian Waiyego en Orondo Quinter. 

Lilian en Orondo hebben de middelbare school Our Lady of Fatima afgerond. Ze zijn begonnen aan het Nairobi Aviation College, waar zij de opleiding ‘Hotel catering management’ volgen, die achttien maanden duurt. 

Ingestemd 
Alle SSA-scholieren in Nairobi zitten op de vier jaar durende middelbare school Our Lady of Fatima in de sloppenwijk Korogocho. Eén sponsor neemt voor één scholier de financiële verantwoording voor die vier jaar. Over de steun voor een eventuele vervolgopleiding overlegt SSA met de sponsor. De sponsoren van Lilian en Orondo hebben aangegeven de opleiding aan de Nairobi Aviation College te willen betalen. 

Vijf scholieren 
Lilian en Orondo zijn de eerste twee SSA-scholieren die de middelbare school afronden. Volgend jaar zijn er vijf SSA-scholieren klaar. Het grootste deel van hun sponsoren heeft laten weten ook een eventuele verdere studie te willen ondersteunen, zodat de scholier ten volle zijn of haar talent kan ontwikkelen en de kans op een beter leven, via een goede baan, groter wordt. 

Coach 
SSA-coach Raphael Oduor Otieno, die ook in de sloppenwijk woont, overlegt met de scholieren en hun families over hun vervolgopleiding. Daarna legt hij het aan het bestuur van de stichting voor, die het met de desbetreffende sponsor bespreekt. Na een akkoord, regelt Raphael de vervolgopleiding in Nairobi.