Obonyo, een beroemdheid

Raphael Obonyo Onyango is CEO van het Keniaanse Youth congress, een landelijke organisatie die jonge mensen een podium biedt en daarmee een stem geeft.

Het Youth congress zorgt ervoor dat jongeren kunnen participeren in (overheids) organisaties en betrekt hen bij sociale, economische en politieke processen. Raphael publiceert regelmatig in kranten, is politiek commentator op de nationale televisie, was op TEDx en is geïnterviewd door de BBC en CCN.

Sociaal bewogen
Raphael, die de bijnaam Juma heeft, is de aanleiding voor SSA in Nairobi: de SSA oprichters Frank en Mary-Ann leerden hem kennen in de sloppenwijk als vijftien jarige gemotiveerde en sociaal bewogen jongen. Zij betaalden zijn studie aan de universiteit in Nairobi. Toen hij klaar was, wilde hij andere kinderen net zo’n kans geven. Vervolgens is SSA in 2009 in Nairobi begonnen.

Verenigde Naties
Raphael begon zijn carrière als Jongerenambassadeur bij de Verenigde Naties. In die hoedanigheid is hij de hele wereld overgevlogen en schudde menig beroemde hand, zelfs van Ban Ki-Moon. Op zijn site staan alle foto’s en de elf awards die hij heeft gewonnen.