Oma scholiere procedeert

In de sloppenwijk Korogocho is één van de SSA scholieren zwanger geraakt van een sociaal werker van de kerk. Het is niet de eerste keer dat de man gebruikt maakt van zijn positie en een jong meisje zwanger maakt.
De oma van het slachtoffer is een rechtszaak begonnen tegen de man.

Het slachtoffer is wees en woont bij haar oma. De man wilde de zaak schikken door de oma geld te bieden, maar dat heeft ze geweigerd. Ze is naar de politie gegaan en stond erop dat de man zou worden vervolgd. Nu worden er DNA testen gedaan en in januari 2017 komt de zaak voor de rechter.

Het is uitzonderlijk dat een oude vrouw, zonder man, op eigen titel zo’n rechtszaak aangaat. In het corrupte Kenia is het moeilijk om gerechtigheid te krijgen. Bovendien is een financieel aanbod om de zaak mee af te kopen zeer verleidelijk voor een straatarme vrouw als deze oma.

Haar kleindochter heeft inmiddels een zoon. Het hoofd van haar school Our Lady of Fatima wilde haar aanvankelijk niet terugnemen op school. Na aandringen van SSA-coach Raphael Oduor Otieno, mag ze nu weer in de schoolbank zitten.