Terugkoppeling inzamelactie Beira

Frank Maasson en Mary-Ann Sandifort hebben geld ingezameld voor slachtoffers van de cycloon Idai die in Mozambique in maart toesloeg, onder meer in de stad Beira. In totaal is 14.000 euro opgehaald.

Mary-Ann was op verzoek van de Nederlandse regering in Beira om de gemeente daar te helpen met het organiseren van een donorconferentie, via welke geld zal worden ingezameld bij landen en internationale organisaties. Omdat ze er toch was, kon ze de 14.000 euro monitoren.

Compensatie
Van het geld is 2700 euro gebruikt voor voedselpakketten voor honderd gezinnen. Zij konden hier twee weken van eten.
De 18 studenten van de Stichting Studiebeurs voor Studenten in Afrika, hebben ieder 50 euro gekregen als compensatie voor verliezen: van velen is studiemateriaal onbruikbaar omdat het nat is geworden, voedsel is verloren gegaan en bij enkelen zijn dingen uit hun huis gestolen.

Daken
Orlando Zuro, sinds twintig jaar een vriend, heeft 5.000 euro om vijftien huizen van daken te voorzien.
Er is nog 5.400 euro over. Als Orlando de vijftien huizen af heeft, komt hij met een nieuwe offerte voor de herbouw van twee huizen. Hier woont onder andere een gezin dat alleen uit weeskinderen bestaat. Het tweede huis is eveneens voor een heel arm en kwetsbaar gezin.
Het opbouwen van deze twee verwoeste huizen zal gedaan worden met hulp van de bewoners van de vijftien gezinnen die een dak hebben gekregen.